Свали безплатни книги по Астрология от сайта Astroogle

Асцендент

Асцендентът е нашият втори по важност знак след зодията ни. Всеки знае кога е роден и коя зодия е, но малко хора се интересуват кой е техния асцендент или “изгряващ знак”. Това е така, поради факта, че малко хора са се консултирали с астролог и им е бил съставен истински хороскоп. Асцендентът и неговата характеристика показват голяма част от нашия характер, вкусове, отношения с околните, избор на професия, успеха в брака, здравето и виталитета, телосложението и предразположението към заболявания, както и е ключ към формирането на успешни връзки.

Трите най-важни знаци в нашия личен хороскоп са тези, в които се намират Слънцето, Луната и Асцендента. Тълкуването на тяхното положение може да даде повече от 60% от информацията за архетипа на човека и неговите наклонности. Важно е да знаете, че единствено пълният хороскоп изчислен на базата за вашите дата, час и място на раждане е истински, достоверен, личен и стойностен и може да даде ясни и точни прогнози за бъдещето.

Асцендентът посочва освен нашите типични характерови черти, също така и качествата, които се стремим да култивираме в себе, както и тези, които приемаме за наше най-голямо постижение. Поради този факт характеристиките на Асцендента са и най-чувствителната ни страна, която често другите посочват като наша слабост и страни от личността си върху които следва да работим и да овладеем. Най-склонни сме да приемаме лично именно проблеми в сферата, която управлява знакът на Асцендента. Знакът на Асцендента показва и най-високата концентрация на качества и способности, които притежаваме, а и залага пътищата по които те могат да бъдат развити и проявени. Като начало на самия хороскоп, Асцендентът диктува разпределението на 10-те планети в астрологичните домове и по този начин предопределя сферите им на изява. Неслучайно тълкуването на един хороскоп започва преди всичко със значението на Асцендента, както и с положенията на най-силно разположените планети в него. Положението на планетата-управител на Асцендента може да се равнява по сила с нашия зодиакален знак, тъй че правенето на каквито и да е прогнози и астрологични предсказания единствено на базата на зодиакален знак е несериозно, непрофесионално и нереално.

Ако вече знаете своя асцендентен знак може да прочетете веднага неговото тълкуването. Ще останете изненадани колко точно то ви описва. Ако все още не знаете кой е вашия Асцендент, то може бързо да го изчислите – Изчисляване (пресмятане) на Асцендента.

ОВЕН

ТЕЛЕЦ

БЛИЗНАЦИ

РАК

ЛЪВ

ДЕВА

ВЕЗНИ

СКОРПИОН

СТРЕЛЕЦ

КОЗИРОГ

ВОДОЛЕЙ

РИБИАсцендентът е само един от водещите фактори в хороскопа. Пълното му тълкуване обхваща в детайли и дълбочина както всички сфери от живота ви, така и неговата периодизация, определянето на успешните и критични периоди през живота, шансовете и рисковете, които те носят. Той е най-истинският, естествен, индивидуален и пълен пътеводител по житейския път, който сте поели. Съдбата ни дарява с щастие, успех, богатство и удовлетворение, ако следваме предначертаното от нея. Посъветвайте се с професионален астролог.