November 14th, 2012
От Хороскопи.net
Публикувано в Астро*Прогнози

Свали безплатни книги по Астрология от сайта Astroogle

Ретрограден Меркурий – няколко крачки назад

Меркурий навлезе в своята ретроградна фаза и ще остане в нея от 6 до 26 ноември 2012. Как е добре да постъпваме в този период, традиционно приеман и белязан от доста астролози като неудачен, каръшки и невървежен, също така и изпълнен с рискове от грешки, загуби и неуспешни уговорки, провалени пътувания и подвеждащи планове.

Съветът на истинския, отговорен астролог не се изчерпва със забрани и размахване на пръст, нито с “кармичните забрани” на окултните бабички, а с посочване на печелившата стратегия, дори и в период на недотам добри планетарни констелации. Астрологията е мощен и много полезен пътеводител, но е полезна на онзи, който я уважава и умее правилно да ползва съветите придобити чрез нея. Астрологията не дава готови рецепти, нито замества личната воля, а посочва къде е пътя на най-ултимативен успех. Изречено най-добре от Птоломей в неговата фраза “Звездите предлагат, но не задължават”.

И ако сте изчели всички плашещи новини за ретро Меркурий и сте останали с грешното впечатление, че трябва да чакате повече от месец в полупарализирано състояние и нищо да не правите под угрозата да се спънете, провалите или разорите, то сте на път да пропуснете уникалните шансове давани от тази позиция, яхвайки вълната на успеха.

И така, Меркурий е ретрограден и много от нас са подготвени за най-лошото, но има шанс и да постъпят умно печелейки съществена преднина пред останалите.

Основният урок на ретроградния Меркурий е да ни покаже, че преките пътища, целеустремеността и фокусирането в далечна крайна цел и достигането й по права линия не са най-удачните и сигурни стъпки гарантиращи успех. Едва ли има по-добър и кратък израз характеризиращ този период от китайската максима “Бързаш ли – заобиколи!”.

Ето няколко полезни съвета как да минете успешно този период:

Правили ли сте планове да започнете нещо, но поради стечение на обстоятелствата се е налагало многократно да го оставяте на stand by? Или в главата ви се върти една дълго зряла идея за нов бизнес или грандиозен проект? Или от същото дълго време сте “на кантар” и поради неяснота или нерешителност все ви е трудно да вземете важно решение? Бюрото в офиса ви е затрупано с десетки важни, но некласифицирани документи, бележки, полезни телефонни номера за които все не ви остава време, или една редица от познати чакат да им се обадите от доста време, но ежедневния ритъм все ви повлича в друга посока и не остава време? Дали нещо от горното ви звучи познато? Със сигурност! Е, това е най-удачното време да отметнете всичко това. Спрете се, огледайте се, почистете хаоса около себе си, решете дълго насмитаните под килима проблеми.

Ретро Меркурий е една ревизия на намеренията ви, една профилактика на отношенията с околните, пресяване на важното от маловажното… дали сте готови да пропуснете този шанс?!

Именно сега е времето да стартирате дълго планиран проект, който десетки пъти сте оглеждали за недостатъци, именно сега е времето да проведете сериозни и отлагани разговори, да разкриете пред важен за вас човек своите истински чувства и намерения, да изтриете от телефона си ненужните контакти, да разчистите бумащината… и е добре да знаете, че няма да имате по-удачно време от ретро Меркурий да направите това.

Още интересно по темата