January 3rd, 2012
От Хороскопи.net
Публикувано в Мистерии

Свали безплатни книги по Астрология от сайта Astroogle

Значението на магическото число 7

Всичко в материалния свят се движи, вибрира и се подчинява на определени закони. Духът от своя страна използва силата си, за да управлява материалния свят. Отношенията между духа и материята са подчинени на определени символи. Числата, цветовете, вибрациите, буквите, символите са само едно от многото измерения чрез които разкодираме света.

Нумерологията дава значение на всяка цифра, а 7 заема специално място в тази поредица.

Седем се счита за духовно и призрачно число. Съществува китайски празник подобен на “Вси Светий”, наречен “Нощта на Седемте“, когато се смята, че вратите на небето се отварят и духовете на починалите слизат в реалния свят.

Това число по никакъв начин не се асоциира с късмета, а напротив дава забавяне и трудности, отклонение от поставената цел, завъртане в “порочен кръг”, трудно намиране на решение и по-скоро забавя реализацията.

В някои култури това число се свързва с мъдростта придобита чрез търпение и преодоляване на трудностите и дава на човека философска мисъл и дълбоки усещания, както и богат емоционален свят наситен с много преживявания.

Седем е числото, което граничи с нереалното и затова се свърза и с планетата Нептун, която дава илюзии и желание да се отделяме от реалността в търсене на свои светове.

7 е божествено число, то показва пълния цикъл на Сътворението.

Като сбор от различни числа, като 3+4 = 7 то е двойствено, заключвайки в себе си си силата на растежа (3) и стабилността (4), което го прави самодостатъчно и самотно число, което съдържа в себе си всичко необходимо и не се нуждае от допълнение.

7 изразява “взаимността” и се свързва с китайската митология. Седмият ден от седмия месец се нарича “Нощта на Седемте“. Самата история обаче е трагична любовна история, която обрича влюбените да се срещат веднъж на 1000 години, поради това 7 се счита за число носещо тъга, трагично число. Седмият месец се нарича “призрачния месец” и се свързва със съдбата, ориста и свръхестествените сили.

Четири 7-ци обаче формират Соломоновата звезда, която е символ на завършената хармония и показва постигнатия баланс. Тя е и символ на Бога и разпростирането на неговото влияние в 6-те посоки на света. Всъщност оригиналната шестлъчна звезда съдържа и точка в центъра си с което се показва, че 6-те посоки се събират в един фокус.

7 е число на философията, дълбокия размисъл, фатализма и проницателността, на съдбовността и неумолимия закон на кармата, на духовността, чистотата на духа, съвършенството и перфекционизма, на пълната завършеност.